افراد تاثیرگذار ذهن قدرتمندی دارند. داشتن قدرت ذهنی کار هر کسی نیست، به خصوص وقتی که داخل مشکلات هم گیر کرده باشید. توانایی شکستن قالبها و انتخاب مسیری که پیش از شما کسی در آن قدم نگذاشته، یا به عبارتی شنا کردن در خلاف جهت آب، جسارت خاصی را میطلبد که تنها افراد دارای ذهن قدرتمند از پسش برمیآیند.
افراد تاثیرگذار ویژگیهایی دارند که اگر آنها را کسب کنید میتوانید قدرت ذهنی خود را افزایش دهید. در اینجا ۱۰ مورد از ویژگیهای افراد توانمند ذهنی را بررسی کردهایم:
۱. هوش هیجانی بالایی دارند.
هوش هیجانی (EQ) سنگ بنای توانمندی ذهنی است. اگر قابلیت درک و تحمل احساسات شدید منفی را نداشته باشید، نمیتوانید از نظر ذهنی توانمند باشید. برخلاف IQ، که دارای میزانی ثابت است، EQ مهارتی انعطافپذیر است که میتوان با بالا بردن درک و تلاش آن را افزایش داد.
۲. اعتماد به نفس دارند.
افراد دارای قدرت ذهنی پیرو همین گفته اند و بر این باورند که ذهنیت شما تأثیر خارقالعادهای بر موفقیتتان دارد. این باور صرفاً یک ابزار انگیزشی نیست، بلکه واقعیتی علمی است. به قول هنری فورد، چه فکر کنید که میتوانید، یا نمیتوانید، در هر دو صورت حق با شماست.
افراد دارای اعتماد به نفس حقیقی، و نه اعتماد به نفس کاذب که برخی به منظور پنهان کردن احساس ناامنیشان از خود بروز میدهند، یک سر و گردن از افراد مردد و بلاتکلیف بالاترند و میتوانند با اعتماد به نفس خود دیگران را در راستای خواسته خود به کار گیرند.
چه فکر کنید که میتوانید، یا نمیتوانید، در هر دو صورت حق با شماست.هنری فورد
۳. اثر منفی افراد مخرب را خنثی میکنند.
سر و کله زدن با افراد یکدنده کاری بس طاقتفرساست. افراد توانمند ذهنی با مدیریت احساسات خود تعاملاتشان را با انسانهای مخرب کنترل میکنند. هنگام برخورد با یک فرد مخرب، با شناسایی احساسات خود شرایط را با منطق مدیریت میکنند و اجازه نمیدهند خشم یا فرسودگیشان به مشکلات موجود دامن بزند.
۴. از تغییر استقبال میکنند.
افراد توانمند، ذهنی انعطافپذیر دارند و همواره در حال تطبیق خود با محیط اند. آنها خوب میدانند که ترس از تغییر احساسی فلجکننده و دشمن شماره یک موفقیت و خوشبختیشان است. تغییر را که در کمین است پیشبینی میکنند و نقشهای را تدارک میبینند تا در صورت وقوع، غافلگیر نشوند.
۵. نه میگویند
محققان به این نتیجه رسیدهاند که هر قدر نه گفتن برایتان دشوارتر باشد، احتمال این که به تنش و افسردگی دچار شوید بیشتر است. افراد توانمند ذهنی میدانند که نه گفتن عادتی سلامت است و با عزت نفسی که دارند جواب منفی خود را بسیار روشن ابراز میکنند. آنها از گفتن عبارات مبهمی همچون «فکر نکنم بتوانم» یا «مطمئن نیستم» خودداری میکنند.
۶. میدانند که ترس عامل پشیمانی است
افراد توانمند ذهنی میدانند که وقتی کار از کار گذشت، به مراتب بیشتر از شکستهایشان بابت فرصتهایی که از روی ترس از دست دادهاند افسوس خواهند خورد. بدترین چیز این است که بگذاری از درون بمیری، وقتی هنوز زنده هستی.
۷. شکست را میپذیرند.
افراد توانمند ذهنی شکست را میپذیرند چرا که میدانند در جاده موفقیت باید از روی سنگ و کلوخ شکستها عبور کرد. بزرگترین موفقیتها معمولاً زمانی رخ میدهند که به شدت احساس سرخوردگی و درماندگی میکنید. همین درماندگی است که شما را وادار میکند از زاویه جدیدی به موضوع نگاه کنید و راه حلی را که جلوی چشمتان بوده و آن را نمیدیدید این بار ببینید.
۸. اما زیاد افسوس نمیخورند.
افراد تاثیرگذار و قدرتمند میدانند وضعیت احساسیشان را موضوعی که رویش تمرکز کردهاند تعیین میکند. وقتی تمام تمرکزتان بر روی مشکلات باشد، برای خود احساساتی منفی تولید میکنید که مانع عملکرد خوبتان میشود.
افراد قدرتمند میدانند تمرکز روی شکست، به شکست بیشتر میانجامد.
اما وقتی تمرکزتان را برای روی اقداماتی که باید برای بهبود عملکردتان انجام دهید معطوف میکنید، نوعی احساس کارآمدی شخصی به شما دست میدهد که به حال خوب و در نتیجه عملکرد بهترتان منتهی میشود.
۹.مسئولیت شادمانی خود را برعهده میگیرند.
وقتی خودتان را با دیگران مقایسه میکنید و به دنبالش، احساس رضایت از شما گرفته میشود، در واقع یعنی افسار رضایت و شادمانیتان در دستان خودتان نیست. افراد قدرتمند وقتی از کاری که انجام میدهند احساس خوبی میگیرند، اجازه نمیدهند نظر یا موفقیت کسی آن احساس را از آنان بگیرد.
شاید غیرممکن باشد که هیچ واکنشی به نظرات دیگران نشان ندهیم، اما دستکم میتوانیم از مقایسه خود با دیگران خودداری کنیم و نظرات دیگران را هم با اندکی تردید بپذیریم.
۱۰. مثبتاند.
کافی است نگاهی به اخبار بیندازید تا ببینید که جز جنگهای بیپایان، حملات وحشیانه، اقتصادهای شکننده و بلایای طبیعی خبر دیگری نیست. با این اوصاف هر کسی ممکن است تصور کند که جهان با شتاب در حال حرکت به سمت تباهی است.
اما افراد توانمند ذهنی نگران این مسائل نیستند و خود را درگیر موضوعاتی که کنترلی بر آنها ندارند نمیکنند. در عوض انرژی خود را بر دو چیز که کاملاً در حیطه اختیارشان است معطوف میکنند: توجه و تلاش خود.
در پایان، باید تأکید کنیم که قدرت ذهنی کیفیتی ذاتی نیست که تنها به عده انگشتشماری اعطا شده باشد، بلکه قابلیتی است اکتسابی، و هر کسی میتواند این قدرت را در خود پرورش دهد.
منبع: entrepreneur.com