دیگر سالهاست زمان آن گذشته که در دفتر بیمه خود بنشینید، تا مشتری به سراغ شما بیاید. یک عبارت رایج در بین فعالان بیمه این است که بیمه فروختنی است نه خریدنی. منظور این است که شرکت بیمه و واسطه های آن به جای اینکه به انتظار بنشینند تا اشخاص به آنها مراجعه کنند و بیمه بخرند باید به میان مردم بروند و با متقاعد کردن آنها درباره ارزش این خدمت، بیمه را بفروشند. بنابراین در بازار پر رقابت امروز که حتی نانوایی ها که روزگاری مجبور بودید در صف های طولانی آنها نوبت بگیرید هم به فکر راه هایی برای جذب مشتری هستند ، چاره ای نیست جز مجهز شدن به توانمندی های بازاریابی و فروش و ایجاد تیم بازاریابی.
شاید روزی در ایران، هر کس قصد داشت از خدمات بیمه استفاده نماید، مستقیما به سراغ دفاتر یک شرکت بیمه می رفت اما امروزه با رشد روز افزون شرکتهای بیمه و همین طور نمایندگی های بیمه، رقابت شدیدی در بازاریابی بیمه بوجود آمده است. هر چند به نظر می رسد که این رقابت بالا موجب کاهش میزان سود نمایندگی های بیمه می شود اما بر خلاف آنچه تصور می شود این طور نیست. بیمه یکی از خدمات اساسی مورد نیاز جوامع بشری است پس نیاز آن وجود دارد و تنها کاری که یک بازاریاب بیمه باید انجام دهد استفاده از روش های صحیح بازاریابی بیمه است.
شاید فکر کنید وجود رقبای زیاد برای شما خوب نیست اما مطمئن باشید که رقبا همه در حال گسترش بازار هستند و به کسب و کار شما کمک می کنند، کافی است تا شما بتوانید مشتری های وفادار برای خود پیدا کنید.
ارتباط تلفنی موثر با مخاطب یک هنر است
هر مشتری منحصر به فرد و نیازمند روشی خاص جهت برقراری ارتباط است. هیچ دلیلی ندارد تصور کنید می توانید با تمامی مشتریانتان به یک شیوه ارتباط برقرار نمایید. خود را در موقعیت مشتری قرار دهید. بیان تجربه ای مشترک می تواند در این زمینه کارساز باشد.
این شیوه تکنیکی بسیار مناسب برای موقعیت هایی است که مشتری بیش از حد هیجان زده شده است. در این شرایط الگوی کلمات و لحن کلام شما می باید تلفیقی از شرایط اضطراری، اعتماد به نفس و نگرانی در رابطه با موقعیت به وجود آمده باشد که در نهایت منجر به قوت قلب مشتری شود. حال رفته رفته آهنگ کلام و لحن خود را آهسته نمایید و خواهید دید که مشتری از شما تبعیت کرده و آرامتر خواهد شد.
جملات و جزییات مهم صحبت های مشتری خود را تکرار نمایید. با این عبارت آغاز کنید: ” بسیار خب، فرمودید که …” این شیوه موجب می شود مشتری از توجه شما اطمینان حاصل نماید.
تناژ صدای خود را تغییر دهید و از لحن یکنواخت در هنگام گفتگو بپرهیزید.
پیش از سوال در رابطه با تلفن، آدرس و سایر مشخصات، نام مشتری را بپرسید چراکه این حس را القا می کند که به فردیت وی اهمیت داده شده است. همچنین در ابتدای تماس خود را معرفی کنید و در انتها از عباراتی چون “ممنونم که با شرکت فلان تماس گرفته اید” استفاده نمایید.
بازاریاب بیمه هستید؟ برقراری تماسها را به منشی دورکار بسپارید
نحوه ارتباط تلفنی با مشتری قلقهای فراوانی دارند. میتوانید بخشی از کار را به حرفهای ترین منشیهای دورکار با کمترین هزینه بسپارید.
استفاده از سرویس منشی مجازی «دفتر شما» باعث رونق کسب و کار شما می شود. زیرا از یک سو دیگر نیازی به اجاره دفتر کار تهران و یا حتی اجاره میز کار و استخدام منشی ندارید، و می توانید با کاهش هزینه هایتان سرمایه خود را در جهت توسعه کسب و کارتان به کار ببندید. از سوی دیگر، چگونگی پاسخگویی تلفن از آن چه فکرش را می کنید در جذب مشتری تأثیرگذارتر است. در واقع نخستین برخورد یک مشتری بالقوه با کسب و کار شما همان زمانی است که شماره تلفن شما را می گیرد.
اگر تماس او را یک منشی باتجربه با روابط اجتماعی بالا پاسخ بدهد، میخ اول را محکم کوبیده اید و وجهه ای حرفه ای و کاربلد از کسب و کار خود معرفی کرده اید. اما اگر یک منشی ناوارد و ناآشنا به آداب اجتماعی تماس مشتریان بالقوه را پاسخ دهد، شما فرصت طلایی ایجاد تأثیر اولیه خوب را از دست می دهید و ممکن است به نابودی برند شما بیانجامد.
با استفاده از سرویس منشی مجازی هم از استخدام منشی بی نیاز می شوید و هم یک منشی حرفه ای و باتجربه خواهید داشت.