امنیت خط تلفن ویپ voip یکی از فاکتورهای مهم در یک تماس خواهد بود، مکالمات در این تماس ها با کیفیت بالا و امنیت رخ خواهد داد. در ادامه به بررسی امنیت این خط تلفن می پردازیم.
خط تلفن VoIP چیست؟
Voip نوعی تکنولوژی انتقال صدا بر اساس اینترنت است. در سیستم voip، انتقال همزمان صدا بر روی بستر شبکه دیتا انجام میشود. سیستم voip برخلاف تلفنهای معمولی که بر اساس خطوط آنالوگ ارتباط صوتی را ایجاد میکنند؛ با استفاده از اینترنت و خطوط دیجیتال تماس را برقرار خواهند کرد. تمامی اصواتی که توسط انسان ایجاد میشوند، سیگنالهایی آنالوگ هستند که در سیستم voip و با استفاده از مبدل، سیگنال آنالوگ صدای انسان تبدیل به دادههای دیجیتال شده و با استفاده از اینترنت به فرد دیگر در تماس منتقل میشود. استفاده از خط تلفن voip مزایا بسیاری دارد؛ عدم نیاز به سیمکشی مجزا، برقراری کنفرانسهای صوتی و تصویری با کیفیت بالا، کاهش هزینههای تلفن، قابلیت گسترش سریع و آسان شبکه تلفن، استفاده از خدمات ارسال و دریافت فکس و ضبط و مدیریت مستقیم بر روی تمامی مکالمات چند مورد از مزایا بسیار خطوط تلفن voip است. موضوع مهم درباره خط تلفن voip حفظ امنیت مکالمات در این نوع سیستم ارتباطی است. به جهت آن که برای برقراری ارتباط در خط تلفنی voip از اینترنت استفاده میشود، حفظ امنیت در آن به عنوان موضوعی مهم مطرح خواهد شد.
اهمیت تامین امنیت خط تلفن ویپ voip
استفاده از خطوط تلفن voip مزایای بسیاری را در اختیار افراد قرار میدهد. بیشتر مزایا این نوع تلفن به دلیل استفاده از اینترنت است؛ بکارگیری اینترنت به عنوان بستر شکلگیری ارتباط صوتی علاوه بر مزیتهای بسیار، معایب قابل کنترلی نیز دارد. امنیت یکی از مسائل مهم در استفاده از خطوط تلفن voip است. مساله امنیت در تمامی انواع تماسها موضوعی مهم است، اما در خطوط voip به دلیل استفاده از اینترنت، امکان هک کردن ارتباط راحتتر خواهد بود. به همین دلیل بایستی از راهکارهایی کارآمد برای حل مشکل تامین امنیت در تماسهای اینترنتی استفاده کرد.
تامین امنیت تماسهای صوتی موضوعی مهم در بسیاری از کسب و کارها است، بسیاری از تجارتها نیاز به انجام ارتباطی خصوصی و کنترل شده دارند و شنود تماس میتواند مشکلساز شود. اگر در تماسهای اینترنتی از راهکارهای مورد استفاده در این زمینه به صورت صحیحی استفاده شود، بهترین گزینه برای تمامی مشاغل و شرکتها است. به راحتی و با تامین امنیت در خطوط voip میتوان تماسی امن، با کیفیت و ارزانتر نسبت به تلفنهای معمولی داشت.
بببب
بیشتر بخوانید: تلفن اینترنتی ویپ بخریم یا نه؟
امنیت در خطوط voip چگونه است؟
عملکرد امنیت در سیستم voip متفاوتتر از سیستم برقراری ارتباط در تماس آنالوگ است. در خطوط تلفن آنالوگ و یا همان خطوط تلفن شهری، دیتا از طریق روشی به نام circuit switching منتقل میشود؛ در چنین روشی قبل از برقراری تماس میان گیرنده و دریافتکننده ارتباط، مسیری ارتباطی ایجاد شده و این مسیر تا زمانی که هر یک از مخاطبان، تماس را قطع نکنند، بسته و بدون نفوذ خواهد ماند. نوع برقراری و انتقال تماس در خطوط شهری امکان هک و یا شنود کردن آن را سخت میکند. چنین شرایطی در تماسهای اینترنتی voip بر اساس روش packet switching صورت میگیرد. در این روش دیتاها به تکههای کوچکی تقسیم شده و بین دو طرف تماس متقل میشود. در چنین حالتی امکان شنود نسبت به ایجاد ارتباطی بسته در تماسهای شهری بالاتر است؛ البته میتوان به بهره گرفتن از روشهایی امنیت تماس را به راحتی بالا برد و همانند تماسهای آنالوگ شنود آن را دشوار کرد.تامین امنیت در تماسهای ویپ نیاز به لایههای مختلفی دارد؛ این لایهها شامل مواردی مانند، فایروال، احراز هویت و مانیتورینگ است. اعمال هر یک از این سه لایه نیاز به راهکارهایی دارد که در ادامه به آن میپردازیم. هر چه میزان لایهبندی امنیتی در تماسهای اینترنتی بیشتر باشد، به طبع آن امنیت تماس نیز بیشتر خواهد شد.
انواع تهدیدات امنیتی بر خطوط تلفنی voip
تهدیدات و خطرات امنیتی انواع و روشهای انجام مختلفی دارند که برای مقابله با آنها بهتر است آنها را نیز بشناسید. حملات سایبری بر روی خطوط تماس اینترنتی معمولا به دو هدف مشخص انجام میشوند؛ سرقت خطوط و یا ایجاد خرابی در سرویسدهی خطوط. هر کدام از این دو هدف با روشهای مشخصی انجام میشود و با دانستن این روشها به راحتی میتوان از اتفاق افتادن آنها جلوگیری کرد.
اصلیترین تهدید در بین تمامی تهدیدهایی که در مقابل سیستم voip وجود دارد، حمله به سرویس عملیاتی این سیستم است. این نوع تهدید که به آن DoS گفته میشود، معمولا باعث کندی و تایر در تماسها شده و گاها از کیفیت تماس نیز میکاهد.
تهدید دوم، حمله شمارهگیری است. در این حمله با کنترل PBX سیستم، سایر شبکههای تلفنی هک و اسکن خواهند شد.
فیشینگ، تهدید سوم است که در آن کاربران بدون آگاهی قبلی، IP و جزئیات مربوط به آن را برملا میکنند و از این طریق به هکرها اجازه ورود میدهند.
پیگیری تماس روش دیگری است که هکر ها از آن برای پیگیری ترافیک بدون رمزگذاری SIP توسط شبکههای نا امن استفاده میکنند.
استفاده از بدافزارها نیز روشی دیگر برای شنود و ایجاد اختلال در تماسهای اینترنت است. در این روش هکرها با استفاده از نرمافزارهای مخرب سعی در به دست آوردن آدرس ایمیل، تلفن و یا رمز سیستم میکنند.
بیشتر بخوانید: مرکز تماس ویپ چیست؟
راهکارهای امنیت خط تلفن ویپ voip
رفع تمامی تهدیدات و حملات سایبری به خطوط تلفن voip ممکن است و اگر با هر روش هم به این سیستم حمله شود به راحتی با انجام چند راهکار ساده میتوان امنیت سیستم و تمامی تماسهای ورودی و خروجی را تامین کرد.
- اصلاح رمز عبور، اصلیترین روش هکرها برای حمله به سیستم تلفن اینترنتی، به دست آوردن رمز عبور این سیستم است. به راحتی میتوان با اصلاح رمز و انتخاب گذرواژهای که پیچیدگی کافی داشته باشد، سیستم تلفن را تا حد بسیاری در مقابل هکرها مصون نگه داشت.
- عدم فعالیت و یا تغییر تنظیمات پیش فرض، همانند گذرواژه، تنظیمات پیش فرض نیز بایستی تغییر کرده و یا غیر فعال شوند. ثابت بودن این تنظیمات راه نفوذ به سیستم را راحتتر کرده و ایمنی آن را نیز کاهش میدهد.
- حذف اطلاعات و پیامهای مشکوک از بدنه پیامهای ارسالی، در بدنه پیامهای پروتکل SIP قسمتی به نام سرور وجود دارد که اطلاعاتی مانند مدل دستگاه و یا نرمافزار را به صورت پیش فرض در سیستمهای تلفنی دارد، پیامهای مشکوک از این طریق میتوانند این اطلاعات را هک کرده و وارد سیستم شما شوند.
- تعریف ورودی و خروجیها را مشخص کنید؛ بهتر است در سیستمهای تلفن اینترنتی تعداد تماسهلی خروجی و ورودی را مشخص و در سیستم تعریف کرد، با انجام این کار تماسهای مشکوک و غیر از تعاریف گفته شده در سیستم نمیتوانند وارد آن شده و دست به شنود تماسها بزنند.
- درخواستهای SIP دریافتی نامشخص را رد کنید؛ یکی از کارآمدترین روشها برای جلوگیری از هک شدن سیستم تلفن اینترنتی، رد کردن تمامی درخواست های SIP با منبع ناشناس است. بسیاری از حملات از این طریق و با استفاده از بدافزارها صورت گرفته و راه نفوذ به سیستم تلفن voip را باز خواهد کرد.
سلام چه تورس مینو بازی رو نصب کنم