خبر الزام کسب و کارهای اینترنتی به گرفتن اینماد باعث ایجاد دغدغههای زیادی شده است. یکی از این نگرانیها برای کسب و کارهای اینترنتی نداشن دفتر کار و چگونگی خرید خط تلفن ثابت است. اما دو خبر خوب برای کسب و کارها داریم، یکی اینکه امکان دریافت کد کارگاهی برای استارتاپهای مستقر در شتابدهندهها و فضاهای کار اشتراکی فراهم شده است و خبر خوب بعدی اینکه شماره تلفنهای مجازی دفترشما نیاز به استقرار در فضای فیزیکی خاصی ندارد و هر جای ایران که باشید میتوانید شماره ثابت ابری تهران با سرشمارههای 2، 7 و 9 بگیرید و تماس دو طرفه برقرار کنید و با کمک تلفن ابری برای دریافت اینماد اقدام کنید.
اما اینماد چیست و چرا کسب و کارهای اینترنتی باید این نماد را دریافت کنند؟ مراحل و شرایط دریافت اینماد با تلفن اینترنتی یا مرکز تلفن ابری چیست؟ برای پاسخگویی به این سوالات تا انتهای مقاله همراه من باشید.
در همین رابطه بخوانید: 14 نکته که برای راه اندازی فروشگاه آنلاین باید رعایت کنید
اینماد چیست؟
اینماد لوگویی است که جهت تایید صلاحیت و هویت کسب و کارها و فروشگاههای اینترنتی استفاده میشود. صدور آن نیز توسط مرکز توسعه تجارت الکترونیکی صورت میگیرد.
این لوگو صرفا جهت تایید صلاحیت فروشگاههای اینترنتی مورد استفاده قرار میگیرد و برای دیگر سایتها کاربردی ندارد.
از تجربه کاربری مشتریان خود چه میدانید؟ هر زمان که کاربری برای خرید محصولی از سایت با فروشگاه شما دیدن میکند، اولین چیزی که از ذهنش می گذرد این است که آیا کالایی که خرید میکنم با کیفیت به دستم میرسد؟ آیا مبلغی که هزینه کردهام به هدر نمیرود و یا اصلا سایتی که قصد خرید از آن را دارم معتبر و قانونی است؟
نماد اعتماد الکترونیکی در واقع این اطمینان را ایجاد میکند که خرید از این وب سایت بدون مشکل است. پس تنها سایتهایی که خدمات و محصولات خود را به فروش میرسانند به این نماد احتیاج دارند. البته بدون داشتن نماد اعتماد الکترونیک هم میتوان درگاه بانکی داشت و از خدمات مربوط به پرداخت در وب سایت استفاده کرد ولی توصیه میشود که برای جلب اعتماد مشتریان و جلوگیری از مشکلات آینده برای فروشگاه اینترنتی خود اینماد بگیرید.
اینماد یا نماد اعتماد الکترونیکی چند نوع دارد؟
سه نوع اینماد داریم که شامل اینماد بدون ستاره، تک ستاره و دو ستاره میشود. پیشنهاد میکنم تمرکز خود را برای گرفتن اینماد دو ستاره قرار دهید.
اینماد موقت یا اینماد بدون ستاره
نماد موقت که در جهت سرعت بخشیدن به فرآیند دریافت اینماد است و به سایتهای فروشگاهی دارای حداقل معیارهای مورد نظر داده می شود.
اینماد یک ستاره
نماد یک ستاره بعد از ثبت نام و بررسیهای مورد نیاز از سایت توسط مرکز توسعه تجارت الکترونیکی در صورت واجد شرایط بودن با سنجش تعدادی از معیارها که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد به وبسایت داده میشود.
اینماد دو ستاره
برای گرفتن نماد دو ستاره همان مراحل نماد یک ستاره پیش روی شما خواهد بود و فقط یک تفاوت وجود دارد که فروشگاه اینترنتی متقاضی این نماد باید حتما از گواهینامه امنیتی SSL در سایت خود استفاده کرده باشد. پروتکل SSL یک استاندارد وب است که بر حسب آن اطلاعات بین کاربر و وبسایت بهصورت کد شده رد و بدل میشود و تحت هیچ شرایطی قابل بازیابی نیست.
در همین رابطه بخوانید: راه اندازی مرکز تماس فروشگاه اینترنتی
آیا گرفتن اینماد ضروری است؟
در شروع راه شما میتوانید بدون اخذ هیچ مجوز خاصی کسب و کار آنلاین خود را راه اندازی کنید. همچنین میتوانید برای وب سایت یا فروشگاه اینترنتی خود درگاه پرداخت آنلاین راه اندازی کنید که کاربران سایت بتوانند با داشتن کارت بانکی و رمز دوم به صورت آنلاین از شما خرید کنند.
در ادامهی مسیر و در صورتی که احساس نیاز کردید میتوانید برای دریافت مجوزهای لازم اقدام کنید تا آنها را دریافت کنید. دریافت این مجوزها در مراحل بعد میتواند تاثیر مثبتی بر کسب و کار شما داشته باشد و باعث اعتماد مشتریان شود.
چالشهای ثبت نام اینماد
تقریبا همهی ما با روند خستهکنندهی فعالیتهای اداری در ایران آشنا هستیم ولی خوشبختانه مراحل دریافت نماد اعتماد الکترونیکی غیرحضوری است.
زمان دریافت اینماد
مدت مشخصی برای اتمام کارها وجود ندارد ولی معمولا طی مدت زمان هفت الی ده روز میتوان اینماد را دریافت کرد.
هزینههای گرفتن اینماد
هزینه دریافت اینماد در سال 1403 به این صورت است که: در ابتدا برای دریافت نماد 175 هزارتومان پرداخت خواهید کرد و سپس هر دو سال یک بار برای تمدید اینماد باید به طور مجدد این هزینه را پرداخت کنید. همچنین برای ارسال محموله پستی نیز باید 17 هزارتومان بپردازید.
مدارک مورد نیاز جهت دریافت اینماد
مدارک مورد نیاز جهت گرفتن نماد اعتماد الکترونیکی برای اشخاص حقیقی و حقوقی متفاوت است:
دریافت اینماد توسط اشخاص حقیقی
- تصویر مجوز فعالیت (در صورت موجود بودن)
- تعهدنامه شخصیت حقیقی (مطالعه و زدن تیک آن در سایت اینماد)
- عکس از مدارک هویتی
- اجاره نامه یا سند ملک کسب و کار (یا منزل)
دریافت اینماد توسط اشخاص حقوقی
- تصویر آگهی روزنامه رسمی
- تصویر اصل اساسنامه
- آگهی آخرین تغییرات آدرس (در صورت موجود بودن)
- آگهی آخرین تغییرات اسامی اعضای هیئت مدیره (در صورت موجود بودن)
- آگهی آخرین تغییرات موضوع فعالیت شرکت (در صورت موجود بودن)
- تعهدنامه شخصیت حقوقی (مطالعه و زدن تیک در سایت اینماد)
- تصویر پروانه یا مجوز فعالیت
شرایط دریافت نماد اعتماد الکترونیکی چیست؟
برای گرفتن اینماد باید از شرایط زیر برخوردار باشید:
1. عرضه کالا یا خدمات
فقط سایتهایی که در آن محصولات و خدمات به صورت آنلاین خرید و فروش میشود نیاز به اینماد دارند و اگر صرفا محصولات خود را در سایت معرفی کردهاید نیازی به دریافت اینماد نیست. به خاطر داشته باشید که باید برای دامنه یا زیردامنهای که خرید در آن انجام میشود درخواست اینماد کنید.
2. قیمت محصولات یا خدمات
برای گرفتن اینماد باید قیمت کالا یا خدمات در سایت مشخص باشد و جزئیات خرید در قالب پیش فاکتور یا سبد خرید ارائه شود.
3. صاحب امتیاز دامنه
باید امتیاز دامنهی سایتی که برای آن درخواست اینماد میکنید به نام درخواست دهندهی نماد باشد و برای اشخاص حقوقی به نام شرکت یا یکی از اعضای هیئت مدیره باشد. برای دریافت اطلاعات دامنه کافی است وارد سایت Whois شوید و در کادر جستجو آدرس آن را وارد کنید.
4. تایید صلاحیت
یکی دیگر از شروط این است که باید صلاحیت فردی شما از سوی پلیس نظارت بر اماکن عمومی ناجا تایید شود. برای استعلام نیازی به مراجعهی حضوری نیست و کارکنان اینماد این کار را انجام میدهند و از طریق ایمیل برای شما ارسال میکنند.
5. سن 18 سال تمام
باید 18 سال تمام داشته باشید و اگر کمتر از 18 سال دارید نیاز است حکم رشد از سوی دادگاه ارائه کنید. لازم به ذکر است نیازی به داشتن کارت پایان خدمت نیست.
نحوهی استعلام نماد اعتماد الکترونیکی یا اینماد
بسیاری از کاربران اینترنتی، پیش از خرید یک سوال در ذهن خود دارند: «از کجا بفهمیم نماد اعتماد الکترونیکی واقعی است؟».
با وجود هزاران پرونده کلاهبرداری در پلیس فتا، پرسیدن این سوال کاملا درست و بهجا است. بسیاری از افراد تصور میکنند برای استعلام نماد الکترونیکی از پلیس فتا باید در این باره بپرسند و برای همین این تصور را دارند که استعلام اینماد دشوار و زمانبر است. اما واقعیت بسیار سادهتر است.
برای استعلام اینماد کافی است روی لوگوی اینماد موجود در سایت موردنظر کلیک کنید تا جزئیات نمایش داده شود. فقط توجه کنید که آدرس درج شده با آدرس سایت اینماد مطابقت داشته باشد و صرفا یک عکس نباشد. همچنین از لیست کسب و کارهای دارای نماد میتوانید به صحت نماد هر کسب و کار پی ببرید. لیست فروشگاههای اینترنتی دارای نماد الکترونیکی در این لینک سایت اینماد وجود دارد.
در همین رابطه بخوانید: با این 10 روش فروش اینترنتی خود را افزایش دهید
نکات کاربردی درباره نماد اعتماد الکترونیکی
برای ثبت درخواست نماد اعتماد الکترونیکی به نکات زیر توجه داشته باشید:
- در برخی از فروشگاههای اینترنتی برای سفارش محصول باید حساب کاربری در سایت ایجاد کنید. اگر سایت شما نیز این گونه است باید یک نام کاربری و رمزعبور تست موقت در اختیار مرجع صادر کننده نماد قرار دهید.
- تا قبل از صدور اینماد، نمایش آن در سایت غیرقانونی است.
- تعداد ستارههای اینماد به رتبه بندی کسب و کار بستگی دارد و به معنای کیفیت و اعتبار بیشتر استارتاپ است. برای دریافت ستارههای بیشتر شاخصهایی مثل میزان رضایت مشتریان، امنیت سایت، کیفیت محصولات و خدمات ارزیابی میشود.
- در صورتی که فرد درخواست کننده کسب و کارهای مختلفی داشته باشد نیازی به ثبت نام جداگانه برای هر کدام نیست و با همان حساب کاربری میتواند برای همهی استارتاپهای خود درخواست اینماد ثبت کند.
فرآیند ارزیابی کسب و کارها جهت دریافت نماد اعتماد الکترونیکی
کسب و کارها برای دریافت نماد اعتماد الکترونیکی با این فرآیندها ارزیابی میشوند:
- احراز آدرس و شماره تماس محل فعالیت کسب و کار
- ارزیابی چک لیست الزامات نهاد
- تعهد الکترونیکی
- استعلام صلاحیت فردی از پلیس نظارت بر اماکن عمومی
تحریم اینماد توسط استارتاپها
بسیاری از استارتاپهای موفق ایران به دلیل روندهای غیرشفاف، غیرمنطقی و عدم هماهنگی دستگاههای دخیل و اعمال نظرات شخصی در روند تمدید نماد اعتماد دست به تحریم آن زدند و به باورشان اینماد تنها یک تصویر بی اعتبار است. در پی این اعتراض لوگوی اینماد از سایت برخی کسب و کارهای مطرح اینترنتی برداشته شد.
انتقاد دیگری که به این نماد داشتهاند این است که دارای 5 ستاره است ولی فرآیند ارزیابی کسب و کارها برای اعطای ستارههای بیشتر به هیچ عنوان صورت نمیگیرد و اکثر کسب و کارها دارای دوستاره هستند.
در همین رابطه بخوانید: راه اندازی فروشگاه اینترنتی با خدمات دفترکار مجازی
مراحل گرفتن نماد اعتماد الکترونیکی
1. مراجعه به سایت اینماد
در قدم اول میبایست به سایت اینماد مراجعه کنید.
2. ساخت حساب کاربری
در منوی بالای صفحه پس از انتخاب کسب و کارها بر روی “ثبت نام و ورود به پنل کاربری” کلیک کنید. بعد از باز شدن صفحه بر روی “ایجاد حساب کاربری” کلیک و مشخصات را وارد کنید.
3. تکمیل اطلاعات و آپلود مدارک
بعد از ورود به پروفایل خود بر روی «تکمیل اطلاعات» کلیک و مشخصات را تکمیل کنید. پس از وارد کردن مشخصات مدارک را بارگذاری کنید.
4. احراز اطلاعات
در این مرحله باید کد ارائه شده توسط سامانه را با استفاده از تلفن همراه به شماره گفته شده ارسال کنید. در این مرحله احراز تلفن ثابت نیز انجام میشود.
5. افزودن کسب و کار
اینجا بایستی اطلاعات کسب و کار خود را تکمیل کنید.
6. تاییدیه فنی
پس از وارد کردن اطلاعات کسب و کار جهت گرفتن تاییدیه فنی بر روی گزینهی «مدیریت کسب و کار» کلیک کنید. تاییدیه فنی به این دلیل انجام میشود که مشخص شود درخواست کننده به آدرس سایت درخواست شده دسترسی دارد.
7. تعیین نوع خدمت
در ابتدا گزینهی «لیست خدمات و مجوزها» را انتخاب کنید و سپس نوع خدمت یا محصول خود را مشخص کنید. اگر خدمت مربوطه نیاز به مجوز داشته باشد باید آن را در سامانه بارگذاری کنید.
8. فرم نظرسنجی
در این مرحله باید فرم نظرسنجی که به شما داده میشود را پر کنید.
9. احراز اطلاعات کسب و کار
در اینجا میبایست آدرس محل فعالیت، ایمیل و شماره تماس کسب و کارتان احراز شود. برای تایید تلفن ثابت شرکت باید با شمارهی ارائه شده تماس بگیرید و اگر سیستم کد تایید را درخواست کرد کد مربوطه را وارد کنید. معمولا پس از حداکثر 10 دقیقه تلفن تایید میشود. برای تایید صحت ایمیل هم پس از انتخاب گزینهی «ارسال ایمیل» ایمیلی حاوی کد برای شما ارسال میشود که باید در کادر مشخص شده آن را وارد کنید و «تایید کد» را بزنید. صحت آدرس شرکت هم به همین صورت انجام میشود و باید کدی که به آدرس پستی شما ارسال شده است را در کادر مربوطه وارد کنید.
10. ارسال پرونده برای کارشناس
در این مرحله باید پروندهی شما توسط کارشناس بررسی گردد پس بر روی «ارسال پرونده جهت بررسی کارشناس» کلیک کنید.
11. تعهدنامه
تعهدنامهی موجود در سایت را مطالعه کنید و تیک تایید آن را بزنید.
12. دریافت نماد
پس از اینکه کارشناس بررسیهای لازم را انجام داد، اینماد شما آمادهی صدور است و میتوانید لوگوی آن را در سایت خود قرار دهید.
همان طور که گفتیم انواع کسب و کار اینترنتی با کمک شماره تلفن ثابت تهران دفترشما میتوانند اینماد بگیرند که در ادامه به شما توضیح خواهم داد.
چطور بدون داشتن دفترکار و ثبت شرکت اینماد بگیریم؟
برای گرفتن اینماد (نماد اعتماد الکترونیکی) بدون داشتن دفتر کار و ثبت شرکت، میتوانید از روشهای زیر استفاده کنید:
دریافت اینماد به عنوان شخص حقیقی
اینماد فقط برای شرکتها نیست، بلکه افراد حقیقی هم میتوانند آن را دریافت کنند. مراحل:
ثبتنام در سایت اینماد (enamad.ir) و انتخاب گزینه «حقیقی».
احراز هویت با اطلاعات شخصی (نام، کد ملی، شماره موبایل و ایمیل).
ارائه آدرس محل فعالیت: نیازی به دفتر کار نیست، میتوانید آدرس منزل خود را ثبت کنید.
ارائه یکی از نمادهای مالکیت سایت مانند:
- دامنه به نام شما باشد.
- ارائه قرارداد میزبانی (هاست) به نام شما.
- تعهدنامه و تایید تلفن ثابت: میتوانید از سرویس تلفن گویا دفترشما برای دریافت شماره ثابت استفاده کنید.
- انجام بررسیها و دریافت اینماد یک ستاره.
استفاده از فضای کار اشتراکی
برخی فضاهای کار اشتراکی، آدرس و امکانات لازم را برای دریافت اینماد در اختیار شما میگذارند.
استفاده از تلفن ابری برای اینماد
اینماد نیاز به یک خط تلفن ثابت دارد. اگر دفتر ندارید، میتوانید از سرویس تلفن اینترنتی دفترشما برای دریافت شماره ثابت استفاده کنید. با این روشها میتوانید بدون ثبت شرکت و داشتن دفتر کار، اینماد بگیرید.
در تمامی این روشها، اینماد برای بررسی صحت تلفن ثابت کسب و کارتان به شما خواهد گفت که باید از طریق آن با اینماد تماس بگیرید. در صورتی که برای کسب و کارتان تلفن ثابت ندارید و راه اندازی آن از طریق مخابرات چندین هفته از شما زمان خواهد گرفت و در روند دریافت نماد اعتماد الکترونیکی کسب و کارتان مانع ایجاد خواهد شد. به همین دلیل استفاده از تلفن ابری برای دریافت اینماد، راهحل سریع، کمهزینه و آسان است.
ما در دفترشما تلفن ثابت ابری با پیش شمارههای 2، 7 و 9 ارائه میکنیم که فعال سازی آن در کمتر از 5 دقیقه انجام خواهد شد. امکان نصب تلفن گویا، فکس اینترنتی، آوای انتظار، صندوق صوتی و … نیز بر روی شمارهی خریداری شده وجود دارد. بعد از خرید سرویس تلفن ابری (تلفن گویا)، برای برقراری تماس خروجی با اینماد کافی است مقالهی روشهای برقراری تماس خروجی را مطالعه کنید و با اینماد تماس برقرار کنید تا صحت شماره تلفن خط ثابت شما تایید شود.
امیدواریم این مقاله به شما کمک کرده باشد تا سریعتر برای دریافت و تمدید اینماد اقدام کنید.
با سلام، قطعا داشتن مجوز در شروع کار و دریافت اینماد الزامی هست ولی اگر مجوز خاصی در حوزه مورد نظر نیست نزدیک ترین مجوز ملاک قرار میگیره. حتی موضوع شرکت در کسب و کارهای جدید میتونه به عنوان مجوز تلقی بشه.
دفترشما ارائه دهنده شماره تلفن ثابت هست که در فرایند دریافت اینماد نیاز می شود که البته سرویس های ویژه ای جهت رشد کسب و کار بر روی این شماره های ثابت ارائه می شود. لطفا از نحوه تنظیم شماره تلفن ثابت در پنل اینماد و خرید و استفاده شماره تلفن ثابت دفترشما، توضیحات لازم با تصاویر مربوط را قرار بدید.
حتی اگر شماره تلفن ثابت موجود باشه استفاده از شماره تافن ثابت دفترشما وجه بسیار حرفه ای به کسب و کارها میده مخصوصا اگر مکان ثابت و یا تلفن شرکتی ثابت در دسترس نباشه.
البته ممنون میشم من رو تصحیح بفرمایید
نا مفهوم
برای شهرستان هم با این شماره ها میشه اینماد گرفت؟
درصورتی که کسب و کار شما در تهران واقع شده باشد می توانید با شماره های دفترشما برای اینماد اقدام کنید. شماره های شهرستان نیز به زودی اضافه می شوند.
چرا نمیتونم در سایت استناد داخل بشم مثبت نام کنم
آدرس سایت اینماد این هستش:
https://enamad.ir/
متاسفانه اینماد شده بنگاه پول دراوردن یک عده، هیچگونه ثبت شکایتی در سایتش انجام نمیشه و پاسخگو نیستند
متاسفانه سازمان اینماد در عوض همکاری با شرکتهای اینترنتی خود به یک سیستم محدود کننده و اخاذ تبدیل شده است! این سیستم با ایجاد اختلال در درگاههای بانکی شرکتهای اینترنتی به بهانه های واهی همواره سبب اختلال در کسب و کارهای اینترنتی شده و در این راستا با مجبور ساختن آنان به استفاده از سیستمهای پرداخت یار از آنها اخاذی میکند…واقعا اینماد به یک نماد اختلال و اخاذ تبدیل شده است
بله متاسفانه باعث ایجاد مشکلات مختلفی برای کسب و کارها شده
اینماد یک چیز مزخرفی هست با اون سایت درب و داغونی که داره هزار تا مرجله باید طی بشه که اخر سر هم هیچی به هیچی
سلام، ممنون از مطلب کاملی که نوشتین
من توی این فرایند، دو سوال برام پیش اومد.
مجوز و پروندهی مالیاتی مربوط به فروشگاه فیزیکی، به نام مادرم هست و من قصد دارم فروش اینترنتی رو راهاندازی کنم؛ آیا برای دریافت اینماد میتونم از اطلاعات خودم استفاده کنم؟
اگر بخواهیم دو سایت متفاوت ایجاد کنیم، با همون آدرس و اطلاعات و مجوز و پرونده، میشه دو تا اینماد برای دو تا سایت دریافت کرد؟
با توجه به امکان به روزرسانی قوانین، دقیق تر این است که از خود سایت اینماد این سوالات را بپرسید؛ به طور کلی ثبت نام یا باید حقیقی و یا حقوقی باشد و اگر اطلاعات فروشگاه با نام حقیقی ثبت شد به همان نیز باید اینماد دریافت شود.
برای سوال دوم هم این امکان وجود دارد.
سلام و احترام. بنده برای شرکتم خواستم اینماد بگیرم منتهی به اشتباه اینماد حقیقی گرفتم و الان نمیتونم درگاه پرداخت بگیرم چون میگن کاربری اینمادم حقیقی هست و باید حقوقی باشه. الان چیکار باید انجام بدم تا بتونم کاربری اینماد رو از حقیقی به حقوقی تغییر بدم؟ ممنون میشم راهنمایی کنید.
سلام آیا میشه اگه اینماد برای شخص حقیقی گرفتیم تغییرش بدیم به حقوقی ؟
سلام
ممنوون بابت مقاله ارزشمندتون
سوالی داشتم
من ی سایت فروشگاهی دارم اما نه شرکت هستم ن مغازه و کاملا فعالیتم اینترنتی هست، ایا ب من اینماد تعلق میگیره؟ چند ستاده بهم داده میشه؟ لطفا منو راهنمایی کنید. ممنوونم