معرفی کارآفرینان موفق
افراد توانیاب بزرگترین اقلیت دنیا هستند که هنوز متاسفانه در بسیاری از کشورها به علت عدم مناسبسازی فضا در شرایط مطلوبی زندگی نمیکنند.
با مناسبسازی اماکن و دسترسپذیر کردن وسایل و همینطور اعتماد به این افراد میتوانیم به استقلال و بهبود شرایط زندگی این افراد کمک کنیم.
اما بسیاری از آنها در همین شرایط نابرابر هم توانسته اند خوش بدرخشند و تواناییهای خود را به جامعه ثابت کنند. در این پست چند کارآفرین موفق را معرفی کردهایم.
بیشتر بخوانید: ده ایده راه اندازی کسب و کار اینترنتی و نمونههای موفق
نام یک کارآفرین موفق؛ وحید رجبلو: دوندهای روی ویلچر
روی دیوار یکی از مراکز توانبخشی درشت نوشته اند: «با بال شکسته پر کشیدن هنر است»، توانیابانی که کارافرینی میکنند واقعا شایسته توجه و ستایش اند. وحید رجبلو یکی از این کارآفرینان است.
رجبلو بنیانگذار کسب و کار موفق توانیتو است. این استارتاپ خدمات مختلف مورد نیاز معلولان را به جامعه هدف این بخش در زمینه خدمات شهری، آرایشگاه، امور پزشکی، خدمات پرستاری و خدمات خرید و رفت و آمد درون شهری به صورت آنلاین ارائه کند.
کار بزرگ دیگری که وحید کرده این است که در جامعه ما که معمولا داشتن نقصی در اعضای بدن یا بیماری موجب انزوای افراد و سرخوردگیشان میشود، او توانسته بر همه این چالشها پیروز شود. نهتنها منزوی نیست بلکه الان در بسیاری از همایشها و نشستها بهعنوان سخنران حضور دارد.
او درباره موفقیت خود در کسب و کار اینترنتی مینویسد: تا وقتی مشکلاتت رو نپذیری نمیتونی تغییرش بدی
۱۱ سال پیش من پذیرفتم با شرایط جسمی که دچارش هستم باید برای راه اندازی کسب و کارم اول از اتاق خواب تنگ و تاریک خودم شروع کنم
و امروز بیرون از اتاق خواب وسط کلان شهر تهران صاحب کسب و کار و دفتر کاری خودم هستم.
معرفی یک کارآفرین موفق؛محمد موسوی: توانیاب توانمندساز!
محمد موسوی مدیرعامل شرکت فیروز است، شرکتی که احتمالا بیشتر ما با محصولات آن بزرگ شدیم، محصولاتی مثل شامپو بچه فیروز!
شاید جالب باشد که بدانید اکثر کارکنان کارخانه فیروز از توانیابان هستند و مدیرعامل این شرکت آقای محمد موسوی هم توانیاب است.
در حال حاضر حدود ۸۵ درصد کارکنان این شرکت معلول هستند. شرکت فیروز یکی از شرکتهای بسیار تاثیرگذار در صنعت کشور است که محصولات باکیفیتی متناسب با استاندارد جهانی بهداشت کودک تولید میکند و از این طریق درآمدزایی دارد.
محمد موسوی در دوران کودکی به فلج اطفال مبتلا میشود و توانایی حرکت را از دست میدهد ولی امیدش را نه.
او در یک مصاحبه گفته بود: «در کودکی هنگامی که ۶ ساله بودم، فهمیدم که نمیتوانم راه بروم و بهرغم دوستانم نمیتوانم بازی کنم. ناگهان دنیا بر سرش خراب میگردد و اندوهگین گوشهای مینشیند. مادر او با مشاهدهی این وضعیت، برایش شنلی با تکهای پارچه از جنس ساتن درست میکند؛ نزد او رفته، شنلی که درست کرده به پشت او میبندد و میگوید: قرار نیست که با بچهها بازی کنی؛ تو میبایست همانند پادشاهی بنشینی و به بازی دیگران نظارت داشته باشی و دستور بدهی. تو میبایست جایگاه خود را در زندگی بدانی و درست در همان جا برترین باشی».
موسوی همچنین در سال ۷۳ با عدهای از معلولان، نهادی مردمی را بنا نمودند که بزرگترین هدف آن تحول نگرش عمومی جامعه به معلولان، اثبات توانمندیها و حمایت از حقوق اجتماعی آنان است.
بیشتر بخوانید: داستان موفقیت کارآفرینان تاثیر گذار
نیک ویجیک: علیه محدودیتهای فیزیکی
نیک ویجیکبه اختصار داستان دو کارافرین توانیاب ایرانی را تعریف کردیم، نیک ویجیک هم نمونه یکی از کارآفرینان و سخنور موفق توانیاب است.
بنیانگذار سازمان “زندگی بدون محدودیت” در سال ۱۹۸۲ بدون دست و پا به دنیا آمد. در کودکی خشونت و تبعیض سنگینی را تحمل میکرد و تا آستانه خودکشی پیش رفت. او اینک سفیر روحیهبخشی به توانخواهان دنیاست. به سراسر جهان سفر میکند تا معلولان را به حق طلبی و حضور در اجتماع برانگیزد. ویجیک که چند کتاب نوشته و میهمان بسیاری شبکههای تلویزیونی بوده در فیلم کوتاهی به نام چرخش پروانه نیز ایفای نقش کرده است.
نیک ویچیک در سن ۲۱ سالگی از دانشگاه گریفیت با دو مدرک لیسانس در رشتههای حسابداری و برنامهریزی مالی فارغالتحصیل گردید. نیک سخنران انگیزشی و مدیر سازمان غیرانتفاعی “زندگی بی حد و مرز” است. از دیگر مهارتهای او شنا، موجسواری، و گلف است.
او در کتاب خود زندگی بی حد و مرز میگوید: من بدون دست و پا به دنیا آمدم اما هرگز در حصار شرایط خود نماندم. من به سراسر دنیا سفر میکنم و به میلیونها نفر الهام میبخشم تا با ایمان، امید، عشق و شجاعت خویش بر ناملایمات زندگی چیره شوند و به آرزوهای خود برسند.
او هماکنون یکی از تأثیر گذارترین سخنرانان موفقیت در دنیا محسوب میشود و مؤسسه زندگی بدون دست و پا را که در زمینه موفقیت فعالیت دارد اداره میکند.
خواندن زندگینامه کارآفرینان الهام بخش است در این میان زندگی کارآفرینان توانیاب انگیزه مضاعفی ایجاد میکند. شما چند توانیاب موفق در راه اندازی یک کسب و کار جدید و چند کارآفرین موفق ایرانی را میشناسید؟