همراهی کاربران نقش بسیار مهمی در موفقیت یا شکست یک محصول دارد. این موضوع تعیین می کند که کسب و کار شما چقدر محبوب، قابل قبول و سودآور باشد. اما ایجاد مشارکت کاربران کار آسان و راحتی نیست. کاربران ممکن است بعد از مدتی علاقه خود را به راحتی فراموش کنند. کاربران در کنار برنامه اصلی احتیاج به هیجان نیز دارند تا بتوانند با استفاده از آن به وفاداری خود ادامه دهند. اینجا جایی است که گیمیفیکیشن موفق کاربرد خود را نشان می دهد.

بیشتر بخوانید: گیمیفیکیشن ساده‌تر از آن است که فکر می‌کنید!

گیمیفیکیشن اصلاً چی هست؟

گیمیفیکیشن یک استراتژی بازاریابی است. این استراتژی از ابزارهای سرگرمی برای اهداف غیر از سرگرمی مانند معرفی یک محصول استفاده می‌کند.
در گیمیفیکیشن موفق کاربر تشویق به انجام رفتارهایی می‌شود که کاملا با اهداف شرکت همسو است.

گیمیفیکیشن موفق

گیمیفیکیشن

استفاده از المان های بازی (مانند امتیازدهی، رقابت با دیگران، قوانین بازی) معمولا به عنوان یک تکنیک بازاریابی آنلاین به منظور تشویق و درگیر کردن کاربران با یک خدمت و یا محصول به کار می‌رود.

بنابراین به طور خلاصه می‌توان گفت گیمیفیکیشن  موفق از جمله روش‌های بازاریابی غیرمستقیم برای تغییر رفتار کاربر است که طی سال‌های اخیر، در فضای دانشگاهی و نیز محیط کسب و کار مورد توجه بیشتری قرار گرفته است.

این تکنیک بازاریابی، کاربران را به مشارکت در برنامه و دریافت جایزه تشویق می کند. در ادامه نمونه های گیمیفیمیشن موفق در سطح جهانی و گیمیفیکیشن موفق در کسب و کار را با هم مرور می‌کنیم.

۱-نایک پلاس، از نمونه های گیمیفیکیشن موفق

اپلیکیشن نایک احتمالاً در حال حاضر یکی از اثرگذارترین محصولات ایجاد شده با هدف گمیفیکیشن موفق است.
این اپلیکیشن مشخص می‌کند روزانه چقدر راه رفتید و ورزش‌های هوازی انجام داده اید. با این اپلیکیشن می‌توانید هدف و برنامه مشخصی را برای دویدن خود تعیین کنید.

 

گیمیفیکیشن موفق

nike plus

اپلیکیشن Nike+ به کاربران این امکان را می دهد تا با ثبت رکوردها، موفقیت ها و به اشتراک گذاردن آن‌ها، تجربه جذاب تر و شادتری را از ورزشِ دو داشته باشند.

این اپلیکشن شما را به دویدن ترغیب می‌کند و به صورت نامحسوس هم برند نایک تبلیغ می‌شود. هر چقدر بیشتر بدویید بیشتر به کفش ورزشی نیاز دارید و نایک هم در خدمت شماست!

۲-استارباکس، نمونه گیمیفیکیشن موفق

گیمیفکیشن موفق طراحی شده توسط استارباکس را هم از لحاظ موفقیت می‌توان یک سر و گردن بالاتر از نمونه‌های مشابه دانست. با استفاده از «برنامه وفاداری و پاداش» کاربران با استفاده از اپلیکیشن استارباکس هر بار پس از قهوه خوردن می‌توانند کلی ستاره به دست بیاورند.

برنامه وفاداری و پاداش استارباکس بعنوان یکی از بهترین برنامه های باشگاه مشتریان در خرده فروشی ها شناخته می شود و در این زمینه همیشه پیشرو بوده است. آنها مشتریان وفاداری را بوجود آورده اند که عاشق کسب ستاره و قهوه هستند!

گیمیفیکیشن موفق

استار باکس

اپلیکیشن موبایل استارباکس باعث شد که برنامه باشگاه مشتریان این مجموعه جذاب تر شود و درکنار آن تاثیر این برنامه وفاداری مشتری چند برابر شود. اپلیکیشن نشان می داد که چند امتیاز بدست آورده اید، در کنار اینکه شما می توانستید پرداخت یا رزرو را توسط آن انجام دهید و این کار می تواند بر اساس شعبات استارباکس در نقاط مختلف انجام شود.

هنگامی که مشتری باشگاه وفاداری استارباکس ۳۰ ستاره در ۱۲ ماه دریافت می کند آنها به مرحله طلایی وارد می شوند.در این مرحله پاداش به اوج می‌رسد: شارژ مجدد قهوه سرد و یا قهوه دمی، شارژ مجدد چای، غذای رایگان و نوشیدنی پیشنهادی، و موضوع بخصوص دیگر امکانات شخصی سازی شده کارت طلایی است.

همه این امکانات باعث شده بود که این اپلکیشن بسیار موفق باشد و با استقبال کاربران روبرو شود.
بیشتر بخوانید: ۵ فوت و فن برندسازی شخصی یا پرسونال برندینگ

۳-کد بازی!

یک کاربرد گیمیفیکیشن وقتی است که با عملکردی متراکم و پیچیده روبرو هستیم. مثال واضح آن کدنویسی است!

برخی از پایگاه‌های آنلاین آموزش کدنویسی فرایند خشک و جدی کد نویسی را به یک بازی بامزه تغییر شکل داده اند!

گیمیفیکیشن موفق

کد گیم

تا به حال تصور کرده‌ اید که اگر برنامه‌ نویسی یک بازی کامپیوتری بود چه اتفاقی می‌افتاد؟ کمی عجیب به نظر می‌رسد اما باید گفت که مدتی است چنین بازی‌هایی عرضه شده است.

کد کمبت یک مثال جالب از این شکل آموزش است.

این بازی code combat نام دارد و نوعی بازی اکشن و استراتژی میباشد که تفاوت این بازی با سایر بازی های کامبت اینه که کلیه حرکت ها با استفاده از زبان برنامه نویسی انجام می شود و با یادگیری این بازی میتوانید یک برنامه نویس حرفه ای شوید.
بیشتر بخوانید: سیستم همکاری در فروش چیست + تمام مزایا و آموزش روش ها

۴-دولینگو

دولینگو هم یک پایگاه آموزشی با کمک بازی است البته نه برای برنامه نویسی بلکه برای آموزش زبان!

دولینگو پلتفرمی برای آموزش زبان انگلیسی شامل اپلیکیشن موبایل، وب سایت و سایتی برای ترجمه است که کار با همه ی امکاناتش برای کاربران رایگان است (به واسطه ی تبلیغات) و ۴۰۰ زبان را به واسطه ۲۲ زبان دیگر آموزش میدهد.

در آغاز هر درس شما چند امتیاز به صورت قلب در اختیار دارید که با هر پاسخ غلط به سوالات بین درس، آنها را از دست می دهید و اگر امتیازاتتان تمام شود باید درس را از اول شروع کنید و به سوالات پاسخ دهید.

طبق بررسی های سایت دولینگو آموزش یک زبان کاملا بیگانه از پایه (مثلا اسپانیایی) با استفاده از امکانات و برنامه های این سایت تنها ۳۴ ساعت مدت زمان لازم دارد!

بیشتر بخوانید: ایده جالب یک استارتاپ برای آموزش زبان

۵-مدیریت پول با بازی!

همه متفق القول هستند که کارهای حسابداری و مالی کسل کننده است! اما سایت مینیت طوری طراحی شده که این کار خسته کننده را به یک بازی جالب تبدیل کند.

پرداخت قبض‌ها و یادآوری پرداخت آن‌ها از توانایی‌های این اپلیکیشن است.

ارائه‌ی نموداری از وضعیت مالی شما و حتی ارائه‌ی نصایحی برای کاهش هزینه‌هایتان، از قابلیت‌های Mint است.

می‌توانید با تعریف یک بودجه‌ی خاص برای این ماه، ببینید در طول ماه چقدر از این بودجه را خرج کرده‌اید و چقدر دیگر می‌توانید خرج کنید. حتی می‌توانید بنویسید که هر کدام از این هزینه‌ها را صرف چه چیزی کرده‌اید و در آخر اپلیکیشن به شما نشان می‌دهد که به طور کلی در این ماه چقدر پول خرج غذا، دانشگاه، بنزین و… کرده‌اید. در نهایت Mint با توجه به بودجه‌ای که داشته‌اید و نحوه‌ی خرج کردنتان به شما امتیاز می‌دهد و شما می‌توانید هر ماه خود را بر حسب ماه‌های قبل ارزیابی کنید!
بیشتر بخوانید: داستان موفقیت کارآفرینان تاثیر گذار

۶-گیمیفیکیشن موفق ام اند ام

زمانی که شرکت M&M می خواست محصول جدید خود که نوعی توپ بیسکویتی طعم دار بود را معرفی کند، از شبکه های اجتماعی و استراتژی گیمیفیکیشن موفق برای معرفی و ارتقای محصول جدید بهره برد.

گیمیفیکیشن موفق

M & M

 بازی چشم جاسوسی در صفحه فیسبوک این شرکت منتشر شد که در آن افراد باید از میان آبنبات های رنگارنگ M&M یک آدمک خیلی کوچک را پیدا می کردند. این بازی خیلی زود وایرال و بیش از ۲۵ هزار بار لایک شد، ۶ هزار بار به اشتراک گذاشته شد و ۱۰ هزار کامنت دریافت کرد.
بیشتر بخوانید: آشنایی با ابزارهای کاربردی مدیریت شبکه های اجتماعی

سخن پایانی: حواس تان به نحوه ارائه باشد!

ویژگی که می تواند موجب جذل کاربرد برای یک اپلیکیشن می شود، ممکن است برای یک اپلیکیشن دیگر، جذب کاربر را نداشته باشد. فعالیت اولیه برای تعریف یک استراتژی خوب، مشخص نمودن اهداف کسب و کار و در کنار آن برنامه ریزی برای پیاده سازی گیمیفیکیشن موفق است. در نظر گرفتن اهداف به شما کمک می کند که استراتژی بازی سازی مناسبی برای برنامه خود قرار دهید.

بیشتر بخوانید: آیا دفتر کار مجازی برای کسب و کار کوچک شما استراتژی موفقی است؟

گیمیفیکیشن موفق زمانی در یک کسب وکار اثر بخشی ایجاد می کند که محصول و خدمات در شرایط رقابت برابر از کیفیت به نسبت برابری برخوردار باشند و در این حالت گیمیفیکیشن می تواند به جذب مشتری و شتاب کسب وکار کمک کند در غیر این صورت گیمیفیکیشن نمی تواند به کار کسب و کارها ها بیاید.