حتما برای شما هم پیش آمده است که گاهی نیاز داشته باشید برای مدتی تماس‌ها و پیام‌های ورودی را پاسخ ندید و مایل باشید از ارتباطات تلفنی فاصله بگیرید تا در آرامش باشید یا روی کارهای مهم تمرکز کنید. از دسترس خارج کردن گوشی یکی از کارهای موثر برای رسیدن به آرامش و تمرکز است. انجام این کار دلایل مختلفی دارد، مانند نیاز به حریم خصوصی، تمرکز در جلسات کاری، یا لذت بردن از تعطیلات. در این مقاله، روش‌های نرم‌افزاری و غیرنرم‌افزاری برای از دسترس خارج کردن گوشی‌های اندروید و آیفون را معرفی می‌کنیم و بهترین نرم‌افزارهای موجود را معرفی می‌کنیم.

چرا گوشی را از دسترس خارج می‌کنند؟

از دسترس خارج کردن گوشی برای شماره خاص یا به صورت کلی، دلایلی زیادی دارد و در دنیای پر ارتباط و شلوغ، گاهی به نیاز هر فردی  تبدیل می‌شود. از مهم‌ترین دلایلی که افراد برای مسدود کردن گوشی، گفته‌اند، عبارت است از:

  • حفظ آرامش و تمرکز با پاسخ ندادن به تماس‌های غیرضروری در جلسات یا هنگام استراحت؛
  • مدیریت زمان و پیشگیری از حواس‌پرتی؛
  • حفظ حریم خصوصی و مقابله با مزاحمت‌ها و کلاهبرداری تلفنی؛
  • صرفه‌جویی در مصرف باتری گوشی.

روش‌های نرم‌افزاری از دسترس خارج کردن گوشی

روش‌های نرم‌افزاری اغلب ساده هستند و اختیارات بیشتری برای انجام تنظیمات در اختیار افراد قرار می‌دهند، همچنین این روش‌ها نیازی به تغییرات فیزیکی در گوشی یا خرید قطعه ندارند. متداول‌ترین روش‍های از دسترس خارج کردن گوشی در ادامه معرفی کردیم.

1. مسدود کردن تماس‌ها با استفاده از حالت هواپیما (Airplane Mode)

یکی از ساده‌ترین و سریع‌ترین روش‌ها برای از دسترس خارج کردن گوشی موبایل، قرار دادن گوشی در حالت هواپیما یا پرواز است. گوشی موبایل در این حالت هیچ ارتباط بی‌سیم مثل تماس، پیامک، و داده اینترنتی هم قطع می‌شود و هیچ ارتباطی برقرار نیست. البته در حالت پرواز، امکان استفاده از Wi-Fi یا سایر امکانات تلفن هوشمند وجود دارد. این روش بسیار ساده و سریع است اما متاسفانه امکان استفاده از اینترنت سیم‌کارت (داده) در این حالت وجود ندارد.

توجه کنید که اتصال وای فای بعد از روشن‌شدن حالت هواپیما، خاموش می‌شود و شما باید مجدد وای فای گوشی خود را روشن کنید.

قرار دادن گوشی در حالت هواپیما یا پرواز برای از دسترس خارج کردن

فعال‌سازی حالت هواپیما در اندروید

منوی بالای موبایل را به سمت پایین بکشید، در میان آیکون‌ها، آیکون هواپیما را پیدا کنید و روی آن بزنید تا فعال شود. البته ممکن است محل قرارگیری آیکون هواپیما در برندهای مختلف متفاوت باشد. همچنین شما با رفتن به مسیر Settings > Network & Internet > Airplane Mode هم می‌توانید  این گزینه را فعال کنید.

فعال‌سازی حالت پرواز در آیفون

با پایین کشیدن منوی ابزارها از بالای گوشی، به گزینه هواپیما دسترسی خواهید داشت و با زدن روی آن، حالت هواپیما را روشن کنید یا به Settings > Airplane Mode بروید و گوشی آیفون را در حالت پرواز قرار دهید.

2. فعال‌سازی حالت مزاحم نشوید (Do Not Disturb – DND)

حالت مزاحم نشوید (DND) به شما امکان می‌دهد تماس‌ها و اعلان‌ها را به‌صورت انتخابی مدیریت کنید. این روش برای کسانی مناسب است که می‌خواهند تماس‌های خاصی را دریافت کنند اما از تماس‌های مزاحم جلوگیری کنند.

در این روش، شما به اینترنت دیتا گوشی دسترسی دارید و قابلیت دریافت تماس از برخی افراد را دارید.

برای فعال کردن حالت عدم مزاحمت در گوشی اندروید، مسیر Settings > Sound & Vibration > Do Not Disturb را بروید. بعد از فعال‌سازی، می‌توانید تنظیمات را سفارشی‌سازی کنید و مثلا اجازه تماس از مخاطبان خاص یا زمان‌بندی تعریف کنید..

برای فعال‌سازی حالت مزاحم نشوید در گوشی‌های آیفون، کافی است مسیر Settings > Focus > Do Not Disturb را بروید. در آیفون، امکان تعریف لیست سفید (White List) وجود دارد در این لیست افرادی که مایل هستید در این حالت هم، تماسی از آنها دریافت کنید را قرار دهید.

پیشنهاد مطالعه: ۶ نرم افزار فکس ابری رایگان برای کامپیوتر و موبایل

3. دایورت تماس‌ها به جای از دسترس خارج کردن گوشی

یک ترفند برای عدم دریافت تماس در مدت مشخص، دایورت تماس‌های تلفنی (Call Forwarding) به یک خط تلفن غیرفعال است. با این کار، تماس‌گیرندگان پیام «مشترک مورد نظر در دسترس نیست» را خواهند شنید.

دایورت تماس هم در گوش‌های اندروید و هم آیفون در بخش تنظیمات تماس، قابل اجرا است. همچنین با کدهای دستوری زیر هم می‌توانید استفاده کنید.

4. استفاده کد دستوری اشغال کردن خط ایرانسل و همراه اول

با شماره‌گیری کد دستوری، امکان از دسترس خارج کردن خط ایرانسل و همراه اول وجود دارد. برای این منظور کد دستوری زیر را استفاده کنید.

برای از دسترس خارج کردن همراه اول کد *021*21# (ستاره بیست و یک ستاره صفر بیست و یک) را شماره‌گیری کنید.

و برای از دسترس خارج شدن سیمکارت ایرانسل کد #094*21* (ستاره بیست و یک ستاره صفر نود و چهار مربع)را بگیرید.

برای لغو این حالت عدم دسترسی، کد #21* (ستاره بیست و یک مربع) را بگیرید.

فراموش نکنید بعد از اعمال تنظیمات دایورت تماس یا گرفتن کد دستوری، یک بار درستی دایورت تماس را امتحان کنید.

کد دستوری از دسترس خارج شدن همراه اول و ایرانسل

5. انتخاب یک شبکه ارتباطی غیرفعال

این روش هم یک ترفند یا راه میان‌بر برای خارج کردن گوشی از دسترس است. به مسیر Settings > Network & Internet > Mobile Network > Network Selection بروید و گزینه Manual را انتخاب کنید و یک اپراتور که فعال نیست را انتخاب کنید. چند ثانیه صبر کنید تا روی گوشی غیرفعال بودن شبکه خدمات، نمایش داده شود.

البته در این روش امکان استفاده از دیتا ممکن است وجود نداشته باشد و همچنین داشتن یک اپراتور غیرفعال در آن منطقه جغرافیایی، همیشه یک امر ممکن نیست.

6. مسدود کردن شماره‌های خاص

اگر مشکل شما دریافت تماس از شماره‌های مشخصی است، به جای از دسترس خارج کردن گوشی، آن شماره‌ها را بلاک کنید. اگر هدف شما جلوگیری از تماس‌های افراد خاص است، می‌توانید شماره‌های مورد نظر را بلاک کنید.

این روش برای جلوگیری از تماس‌های مزاحم خوب است و همچنان می‌توانید تماس‌های دیگر را دریافت کنید یا از اینترنت همراه استفاده کنید. البته این روش در اجرا ممکن است زمان‌بر باشد و همچنین اگر دنبال آرامش و تمرکز در مدت مشخص هستید، احتمالا روش‌های دیگر بیشتر به شما کمک خواهد کرد.

روش‌های غیرنرم‌افزاری از دسترس خارج کردن گوشی همراه

منظور از روش‌های غیرنرم‌افزاری، روش‌هایی است که در سخت‌افزار گوشی تغییرات ایجاد می‌کنیم یا از ابزار غیرنرم‌افزاری استفاده می‌کنیم تا خط را از دسترس خارج کنیم. در ادامه مهم‌ترین روش‌های فیزیکی از دسترس خارج شدن گوشی را آموزش می‌دهیم.

خارج کردن سیم‌کارت از گوشی همراه

ساده‌ترین روش برای از دسترس خارج کردن گوشی، درآوردن سیمکارت است. حتی اگر سیمکارت را کامل خارج نمی‌گذارید با جابجایی سیمکارت، مثلا پشت و رو کردن آن، خط شما از دسترس خارج خواهد شد. پیش از درآوردن سیمکارت، گوشی را حتما خاموش کنید.

خارج کردن سیم‌کارت مطمئن‌ترین روش است اما متاسفانه امکان استفاده از دیتا (اینترنت همراه) و دریافت هیچ تماس یا پیامکی وجود ندارد. البته درآوردن سیمکارت در گوشی‌های جدید، به آسانی گوشی‌های قدیمی نیست.

پیچیدن گوشی در فویل آلومینیومی یا قفس فارادی برای از دسترس خارج کردن

یک ترفند برای از دسترس خارج کردن گوشی، استفاده از فویل آلومینیومی است یا یک کیف آلومینیومی مخصوص که به قفس فارادی شهرت دارد.  در این روش گوشی را در جعبه آلومینومی می‌گذارید یا آن را در چند لایه فویل آلومینیومی می‌پیچید. با عدم اجازه به ورود و خروج سیگنال از گوشی، دسترسی خط شما هممسدود شده است.

در این روش باید مطمئن شوید گوشی کامل و در چند لایه آلومینیوم پیچیده شده است و راهی برای عبور هوا وجود ندارد. البته این روش در مناطق با آنتن‌دهی ضعیف، روش کاربردی‌تری است و اگر سیگنال‌ها قوی باشدف این ترفند جوابگو نخواهد بود.

تقسیم پاسخ‌گویی تماس‌های کاری با همکاران

به عنوان مدیر یک کسب و کار، نیاز جدی شما به آرامش و تمرکز برای انجام امور مدیریتی و تصمیم‌گیری بهتر، نیازی غیرقابل اغماض است. چاره کار عدم استفاده از خط تلفن همراه برای تبلیغات یا معرفی کسب و کار است. با خرید یک خط تلفن ثابت و راه‌اندازی سرویس تلفن گویا «دفتر شما»، تماس‌های شخصی را از تماس‌های کاری جدا می‌کنید و مدیریت تماس‌ها را حرفه‌ای پیش می‌برید.

با تعریف همکاران و اختصاص داخلی به هر فرد، مسئولیت پاسخ‌گویی هر تماس را به فرد یا بخش مربوطه می‌سپارید. با تنظیم صف پاسخ‌گویی، صندوق صوتی یا حتی استفاده از منشی مجازی، بدون نگرانی از دست دادن تماس مشتری، تماس‌ها حرفه‌ای شنیده و رسیدگی خواهد شد.

پیشنهاد مطالعه: بهترین تلفن ابری برای کسب و کار کدام است؟

بهترین نرم‌افزارهای از دسترس خارج کردن گوشی

علاوه بر روشهایی که تا اینجا گفتیم، اپلیکیشن‌هایی هم وجود دارند که با آنها می‌توان در دریافت تماس یا پیام محدودیت‌هایی اعمال کرد. پرطرفدارترین اپلیکیشن‌های مسدود کردن شماره‌های خاص موارد زیر هستند:

  • اپلیکیشن Call Blacklist (مناسب اندروید)
  • اپلیکیشن Simple Call Blocker (مناسب آیفون)
  • اپلیکیشن TelGuarder (مناسب اندروید و آیفون)
  • برنامه Hush (مناسب اندروید و آیفون)

پیشنهاد مطالعه: چگونه برای کسب و کار خود روی شماره ثابت واتس اپ تجاری بگیریم؟

از دسترس خارج کردن گوشی گاهی یک نیاز است تا آرامش و تمرکز خود را در این دنیای شلوغ حفظ کنید. در این مقاله روش‌های مختلفی مانند قراردادن گوشی در حالت هواپیما، DND، استفاده از کد دستوری برای اشغال کردن ایرانسل یا همراه اول، خارج کردن سیم‌کارت یا استفاده از فویل معرفی کردیم تا بهترین روش را متناسب با نیاز و دغدغه خود انتخاب کنید.

البته توصیه ما برای عدم نگرانی در مورد از دست‌دادن تماس‌های کاری، استفاده از خط ثابت تلفن اختصاصی کسب و کار شما است. «دفتر شما» به شما امکان راه‌اندازی سرویس تلفن ابری و مدیریت تماس‌ها از هر کجا و جایی را می‌دهد. به همین دلیل شاید بهتر است برای فرار از پاسخ‌دادن به انبوه تماس‌های کاری، یک خط تلفن ثابت با تلفن ابری بخرید و با تنظیم صف، صندوق صوتی و افزودن همکار و داخلی، بار ترافیک تماس را بین همکاران قسمت کنید و ساعاتی از روز را به تفکر، خلاقیت و کار عمیق اختصاص دهید.