شناخت انواع خط ثابت ازمهم‌ترین نکات برای راه‌اندازی مرکز تماس است، تمام خطوط تلفن ثابت، سیگنال‌های صوتی را از طریق رسانه‌های فیزیکی مثل سیم یا کابل فیبر نوری منتقل می‌کنند. اصطلاح «تلفن ثابت» گاهی اوقات برای اشاره به یک خط اختصاصی نیز استفاده می‌شود که یک ارتباط دائمی بین دو مکان خاص برقرار می‌کند. بااین‌حال، در سال‌های اخیر، این اصطلاح بیشتر برای تمایز تلفن‌های ثابت خانگی از تلفن همراه استفاده می‌شود.

انواع خط تلفن ثابت

انواع خط تلفن ثابت به سه دسته تقسیم می‌شوند:

  • خط تلفن آنالوگ؛
  • خط تلفن دیجیتال؛
  • خط تلفن ثابت اینترنتی یا خط ویپ .

خط تلفن آنالوگ چیست؟

خطوط آنالوگ، یکی از انواع خط تلفن ثابت هستند که برای انتقال اطلاعات از سیم مسی استفاده می‌شود و مکالمات تلفنی از میان سیم‌ها عبور می‌کنند و به تلفن مخاطب می‌رسند. خط تلفن آنالوگ اولین تکنولوژی ساخت تلفن بوده است و همچنان کاربرد دارد. خط تلفن آنالوگ در واقع همان خطوط معمولی 8 رقمی خانگی هستند که استفاده از آن‌ها مشکلات متعددی مانند: نیاز به سیم‌کشی، اکوی صدا، نویز و شرایط امنیتی پایین به همراه دارند. بزرگترین نقطه ضعف این نوع خط تلفن، عدم امکان جابه‌جایی است، یعنی اگر دفترکار یا محل زندگی شما اجاره باشد و مجبور شوید محل کار و سکونت خود را تغییر دهید، مجبور هستید خط تلفن ثابت خود را عوض کنید که منجر به مشکلات زیادی مثل از دست‌دادن مشتریان قدیمی می‌شود، در حالی که در خطوط دیجیتال این محدودیت‌ها وجود ندارد.

معایب خط تلفن آنالوگ

خطوط تلفن آنالوگ نسبت به سایر انواع خط تلفن ثابت مانند خطوط دیجیتال و اینترنتی معایبی دارند. از جمله:

  1. کیفیت بد صدا: خط تلفن آنالوگ اغلب با مشکل وجود نویز روبرو است که کیفیت صدا را کاهش می‌دهد و باعث ایجاد مشکلات در برقراری ارتباط تلفنی می‌شود؛
  2.  پهنای باند محدود: خطوط تلفن آنالوگ پهنای باند محدودی دارند و قادر به ارائه سرعت بالای اینترنت نیستند. این محدودیت می‌تواند در استفاده از خدمات آنلاین، دانلود فایل‌های با حجم بالا و استفاده همزمان از چندین دستگاه تاثیرگذار باشد.
  3.  عمر محدود: خطوط تلفن آنالوگ با گذر زمان، خراب می‌شوند و تحمل کمتری نسبت به خطوط دیجیتالی دارند. پس نیاز به تعمیرات و تعویض مکرر خطوط آنالوگ است که هزینه اضافی به کسب و کارها تحمیل می‌کند.
  4. عدم سازگاری با سرویس‌های پیشرفته: خطوط آنالوگ قابلیت پشتیبانی از سرویس‌های پیشرفته مانند فکس بین‌المللی، تماس‌های تصویری و سرویس‌های تلفن همراه را ندارند.

به طور کلی، خطوط آنالوگ به علت محدودیت‌های فنی و کاربردی خود، در مقابل فناوری‌های خط تلفن دیجیتال و خط تلفن اینترنتی و ویپ کارایی کمتری دارند.

خط تلفن دیجیتال چیست؟

خطوط دیجیتال، یکی از انواع خط تلفن ثابت است که از فناوری دیجیتال برای انتقال صدا استفاده می‌شود. در این نوع خط، صدا به صورت داده‌های دیجیتال کدگذاری و منتقل می‌شود. خطوط تلفن دیجیتال کیفیت صدای بهتر و قابلیت انتقال داده‌های بیشتری نسبت به خطوط آنالوگ دارند. همچنین، این خطوط به‌طور معمول برای ارتباطات تجاری و سازمانی استفاده می‌شوند، چون می‌توانند به صورت همزمان چندین تماس تلفنی را برقرار کنند. خطوط تلفن دیجیتال انواع مختلفی دارند:

  • خطوط ISDN: شبکه دیجیتالی خدمات یکپارچه، یک نوع خط تلفن ثابت است که هم داده و هم صدا را از طریق خط دیجیتال انتقال می‌دهد.
  • خطوط T1: این خطوط در کانادا و آمریکا عرضه می‌شود و هر زوج سیم ۲۴ خط تلفن دارد.
  • خطوط E1: این نوع خط عمومیت بیشتری دارد و برای شرکت‌هایی که تماس‌های ورودی بسیار زیادی دارند، مناسب است.
  • خطوط PRI: این خطوط نیز مانند E1 تعداد تماس‌های زیادی را می‌توانند به صورت همزمان برقرار کنند.

مزایای خط تلفن دیجیتال

استفاده از خط تلفن اینترنتی مزایای زیادی دارند که عبارتند از:

۱. کیفیت بهتر صدا: خطوط دیجیتال دارای کیفیت صدای بسیار بالاتری نسبت به خطوط آنالوگ هستند.

۲ .قابلیت انتقال داده‌های بیشتر: خطوط دیجیتال قابلیت انتقال داده‌های بیشتر را نسبت به خطوط آنالوگ دارند. به این صورت که شما می‌توانید برای ارسال فایل‌های حجیم، ایمیل‌ها و ویدئو از خط تلفن دیجیتال استفاده کنید.

۳. هزینه کمتر وامنیت بالاتر: استفاده از خطوط دیجیتال اغلب هزینه کمتری نسبت به خطوط آنالوگ دارد و همچنین امکانات بیشتر و امنیت بالاتری نسبت به خطوط آنالوگ دارند.

۴. قابلیت انعطاف پذیری بالا: خطوط دیجیتال به راحتی قابل تغییر و تنظیم هستند و قابلیت انعطاف‌پذیری بسیار بالایی دارند.

 ۵. قابلیت‌های پیشرفته: تلفن‌های دیجیتال به طور معمول قابلیت‌های پیشرفته‌تری نسبت به خطوط تلفن آنالوگ دارند. مانند صفحه نمایش رنگی، کارت‌های حافظه جانبی برای ذخیره مخاطبان و تاریخچه تماس‌ها و قابلیت مسدودسازی شماره‌های ناخواسته که این قابلیت‌ها در تلفن آنالوگ وجود ندارند.

معایب خط تلفن دیجیتال

خط تلفن دیجیتالی که توسط مخابرات ارائه می‌شود خالی از عیب نیست:

  • استفاده از این سرویس چند ده میلیون هزینه به کسب و کارها تحمیل می‌کند و پرداخت این هزینه برای کسب و کارهای کوچک و متوسط به راحتی نیست؛
  • تلفن دیجیتال مخابرات بی‌نیاز از سیم‌کشی و سخت‌افزار نیست. هزینه مودم و سایر سخت‌افزارها و همچنین هزینه‌های آماده‌سازی زیرساخت را نباید فراموش کرد؛
  • امکاناتی چون سانترال مجازی، فکس و افزایش تعداد تماس همزمان، نیازمند پرداخت هزینه بیشتر است.

انواع خط تلفن ثابت

تفاوت انواع خط تلفن ثابت سنتی و اینترنتی

تفاوت اصلی خطوط تلفن اینترنتی با خطوط تلفن آنالوگ شهری در این است که از محل استفاده‌ی مشترک تا شرکت ارائه دهنده‌ی خدمات مخابراتی، هیچ گونه سیم‌کشی اتفاق نمی‌افتد بلکه این خطوط از بستر اینترنت برای برقراری تماس استفاده می‌کنند. همچنین خط تلفن ثابت سنتی و خط تلفن اینترنتی دارای تفاوت‌های مهمی به شرح زیر هستند:

نوع ارتباط: خطوط تلفن ثابت سنتی از طریق سیم‌های مسی به شبکه تلفنی متصل می‌شوند، در حالی که خطوط تلفن اینترنتی از طریق اتصال به شبکه اینترنت وصل هستند؛

نحوه انتقال سیگنال: خطوط تلفن ثابت سنتی سیگنال صوتی را به صورت آنالوگ منتقل می‌کنند در حالی که خطوط تلفن اینترنتی، سیگنال صوتی را به صورت داده‌های دیجیتال منتقل می‌کنند؛

قابلیت‌های اضافی: خطوط تلفن اینترنتی علاوه بر تماس صوتی، قابلیت‌های بسیاری مانند صندوق صوتی، فکس مجازی، کنفرانس تلفنی و اولویت‌بندی تماس، سانترال مجازی و غیره را فراهم می‌کنند.

هزینه: استفاده از خطوط تلفن اینترنتی اغلب هزینه کمتری نسبت به خطوط تلفن ثابت سنتی دارد.

با استفاده از خطوط تلفن اینترنتی، شما می‌توانید از قابلیت‌های پیشرفته‌تر و هزینه کمتر آنها استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: تفاوت تلفن ابری و تلفن ثابت چیست؟ کدام برای کسب و کار مناسب است؟

خط تلفن اینترنتی یا خط ویپ چیست؟

خط تلفن اینترنتی یا خط ویپ، یکی از انواع خط تلفن است که برای انتقال صدا و تصویر از اینترنت استفاده می‌کند. در این نوع خط تلفن، صدا به صورت داده‌های دیجیتال کدگذاری و انتقال داده می‌شود. این خط تلفن ثابت 8 رقمی است و برخلاف تلفن ثابت معمولی یا آنالوگ نیازی به سیم‌کشی ندارد و بر روی بستر اینترنت است.

مهم‌ترین مزیت‌های این خط نسبت به خط‌ تلفن آنالوگ شامل: تعرفه مکالمات مناسب و کمتر، تعداد بیشتر تماس همزمان ، عدم وابستگی به مکان، تلفن گویا، منشی مجازی، سانترال مجازی و سایر امکانات است.

اگر به دنبال خط ثابت اینترنتی با کیفیت هستید از خدمات تلفن ابری و تلفن گویای دفترشما استفاده کنید. در واقع تمام افراد حقیقی و حقوقی سراسر کشور می‌توانند خط تلفن ثابت اینترنتی با پیش شماره تهران را از دفتر شما خریداری کنند و پس از ثبت نام در پرتال آنلاین دفترشما و بارگذاری مدارک هویتی، خط تلفن اینترنتی خود را در کمتر از 5 دقیقه فعال کنند.

پس از فعال‌سازی تلفن ابری دفتر شما، مشترکین می‌توانند روی خط تلفن ثابت اختصاصی خود تلفن گویا راه بیندازند یا از سرویس منشی مجازی استفاده کنند. همچنین امکان ایجاد صندوق صوتی، فکس اینترنتی، صف انتظار وجود دارد. مرکز تماس و سرویس برون‌سپاری تماس خروجی نیز می‌توانند حجم بالای تماس‌های ورودی و خروجی مشترکین را پشتیبانی کنند. همچنین در صورت تمایل می‌توانند با نصب اپلیکیشن دفتر شما، به جای سرویس تماس خروجی و برون‌سپاری تماس‌های خروجی، اعضای تیم خودتان، تماس‌های خروجی را به صورت نامحدود برقرار کنید.