در روزگاری به سر می‌بریم که تبلیغات و مارکتینگ حرف اول را در فروش محصولات و خدمات می‌زند؛ بنابراین اگر شما هم به‌تازگی کسب و کار خود را کلید زده‌اید، باید هرچه سریع‌تر یک استراتژی برای تبلیغات ایجاد کنید تا از قافله عقب نمانید.

تبلیغات کسب و کارهای کوچک معمولاً به دلایل مختلف از جمله بودجۀ کمتر برای بازاریابی، چالش‌برانگیزتر از شرکت‌های شناخته‌شده است. در این شرایط چگونه باید با شرکت‌های بزرگ‌تر رقابت کرد و در بازار پرتب‌وتاب این روزها، خودی نشان داد؟ تا پایان همراه ما باشید تا به این سؤالات پاسخ دهیم.

اهمیت تبلیغات کسب و کارهای کوچک

تبلیغات برای کسب و کارهای کوچک از نان شب هم واجب‌تر است؛ زیرا سبب می‌شود تا دیگران با برند شما آشنا شوند و آن را به رسمیت بشناسند. در واقع با کمی اغماض می‌توان گفت که بازاریابی و تبلیغات کمک می‌کند تا برند شما ره صد‌ساله را یک‌شبه طی کند و سریع‌تر به اهداف تجاری خود برسد.

تبلیغات، سرنخ‌های (Leads) جدید برایتان به ارمغان می‌آورد که به حضور و اقتدار برند شما اعتبار می‌بخشد. بازاریابی صدای شما را به گوش افراد بیشتری می‌رساند و در نهایت منجر به فروش و سود بیشتر کسب و کار می‌شود.

روش‌های تبلیغات کسب و کارهای کوچک

روش‌های مختلفی برای تبلیغات کسب و کارهای کوچک وجود دارد که انتخاب هر کدام از آن‌ها به اهداف برند شما بستگی دارد. به‌طورکلی می‌توان تبلیغات را به دو نوع آنلاین و آفلاین تقسیم کرد که هر کدام برای خود زیرشاخه‌هایی دارند. در ادامه برخی از روش‌های تبلیغات ارزان و آسان را به شما معرفی می‎کنیم.

تبلیغات سنتی

اگرچه امروزه تبلیغات سنتی به‌اندازه گذشته، پرطرف‌دار نیست؛ اما هنوز هم می‌تواند اثرگذار باشد. بازاریابی سنتی به انواع تبلیغات آفلاین و غیروابسته به اینترنت گفته می‌شود که بد نیست بخشی از استراتژی بازاریابی به آن اختصاص یابد.

تبلیغات در مجله و روزنامه، بیلبوردها، پخش تراکت، چاپ کارت ویزیت، بروشور، بازاریابی تلفنی و تبلیغات دهان‌به‌دهان برخی از روش‌های تبلیغات سنتی است. شما باید هر کدام از این روش‌ها را بسته به بودجه و مخاطبان هدف خود انتخاب کنید تا برایتان صرفۀ اقتصادی داشته باشد.

راه های تبلیغ کسب و کار

تبلیغات ایمیلی

ایمیل یکی از مؤثرترین ابزار تبلیغات است که به‌کارگیری آن نیاز به صرف هزینۀ گزافی ندارد. در این نوع بازاریابی، ایمیل‌های تبلیغاتی به حجم انبوهی از مخاطبان ارسال می‌شود تا افراد از به‌روزرسانی‌های برند شما آگاه شوند.

ایمیل مارکتینگ یک روش انعطاف‌پذیر است؛ زیرا در آن امکان ارسال ایمیل سفارشی‌شده نیز وجود دارد. البته برای این نوع تبلیغات نیاز به ایمیل مشتریان سابق، مشتریان فعلی و احتمالی است که به روش‌های مختلف می‌توان آن‌ها را جمع‌آوری کرد. ثبت‌نام در وب‌سایت، برگزاری مسابقه و اعمال تخفیف با استفاده از ثبت ایمیل برخی از روش‌های جمع‌آوری ایمیل مشتریان است.

رسانه‌های اجتماعی

یکی دیگر از انواع تبلیغات ارزان و آسان که امروزه به عصای دست کسب و کارها تبدیل شده، فعالیت در شبکه‌های اجتماعی است. استفاده از پلتفرم‌هایی همچون اینستاگرام، توئیتر، تلگرام فرصتی به شما می‌دهد تا با مشتریان خود در سراسر جهان در ارتباط باشید.

برای تبلیغات اصولی در رسانه‌های اجتماعی، شما باید ابتدا کانال مناسب برای مخاطبان خود را پیدا کنید و سپس متناسب با علایق و نیازهای آن‌ها محتوا تولید کنید. اگرچه در ابتدای راه تولید محتوا در شبکه‌های اجتماعی انرژی شما را تحلیل می‌برد؛ اما اگر مخاطبان و ترندها را بشناسید، روی غلتک می‌افتید و مشتریان بیشتری پیدا می‌کنید.

بازاریابی محتوایی

بازاریابی محتوایی یک استراتژی مؤثر برای تبلیغات کسب و کارهای کوچک است که به بهبود رابطۀ برند با مخاطب کمک می‌کند. شما می‌توانید با ارائۀ انواع محتوا از جمله محتوای آموزشی، سرگرم‌کننده و معرفی محصول، مخاطبان را به‌سوی برند بکشانید و با آن‌ها تعامل بیشتری برقرار کنید.

طراحی سایت

پیشنهاد می‌کنیم برای جلب‌اعتماد مخاطبان و مشتریان، یک سایت برای محصولات و خدمات خود راه‌اندازی کنید. این وب‌سایت، جهان کوچک شما در بستر وب است که مخاطبان از طریق آن شما را پیدا می‌کنند و با برندتان آشنا می‌شوند.

راه های تبلیغات رایگان

بهینه‌سازی موتورهای جست‌وجو (سئو)

حال که سایت خود را راه‌اندازی کردید، برای کسب نتایج بهتر، می‌توان از سئو کمک گرفت. سئو یا همان بهینه‌سازی موتور جست‌وجو یکی از کاربردی‌ترین ابزار تبلیغات است که منجر به دیده‌شدن بیشتر محصولات و خدمات برندتان می‌شود. سئو به مجموعه اقداماتی گفته می‌شود که شما بر اساس الگوریتم‌های گوگل پیاده‌سازی می‌کنید تا در رتبه‌های نخست جست‌وجو قرار بگیرید. اغلب کسب و کارها برای رسیدن به نتایج دلخواه، از سئو یا گوگل ادز استفاده می‌کنند، اما کسب و کارهایی که بودجه با محدودیت کمتر دارند، این دو  را در کنار یکدیگر به کار می‌برند.

تبلیغات پیامکی

این روزها تلفن‌های همراه از رگ گردن هم به ما نزدیک‌ترند و تقریباً همیشه و همه‌جا در کنارمان هستند. به همین دلیل تبلیغات پیامکی راهی عالی برای جذب مخاطب است. پیامک‌ها حدود 60 تا 98 درصد بیشتر از ایمیل‌ها باز می‌شوند و راحت‌تر می‌توانند پیام برند را به دست مخاطب برسانند. هزینۀ پایین، نرخ تبدیل بالا و دسترسی جهانی برخی از مزایای تبلیغات پیامکی است.

رپورتاژ آگهی

رپورتاژ نوعی تبلیغات غیرمستقیم در قالب یک گزارش یا خبر است که کسب و کار آن را تهیه کرده و در رسانه‌های مرتبط و مهم منتشر می‌کند. رپورتاژ پیام برند را در لفافه به گوش مخاطب می‌رساند تا افراد در برابر آن گارد نداشته باشند. یک رپورتاژ آگهی موفق، بک‌لینک‌های معتبری برای کسب و کار به‌دنبال خواهد داشت و به افزایش ترافیک سایت شما کمک خواهد کرد.

پیشنهاد مطالعه: بهترین ابزار و روشهای تبلیغات آنلاین

نکات و اصول تبلیغات کسب و کارهای کوچک 

تبلیغات زمانی برای کسب و کارها نتیجه‌بخش است که به‌صورت اصولی انجام شود. ازآنجاکه معمولاً بودجۀ بازاریابی برای کسب و کارهای تازه‌تأسیس محدود است، توجه به برخی نکات از هدررفتن آن جلوگیری می‌کند.

اولین قدم برای تبلیغات این است که شما مخاطبان هدف خود را شناسایی کنید. این افراد چه نیازهایی دارند و در چه کانال‌هایی بیشتر فعالیت می‌کنند؟ محصولات و خدمات شما نسبت به سایر برندها چه مزیتی برای مشتریان دارد؟ بهترین کانال و ابزار تبلیغات که متناسب با بودجۀ شما باشد، کدام است؟

شما می‌توانید با بررسی در شبکه‌های اجتماعی و داده‌های موجود در سازمان، به این سؤالات پاسخ دهید و سپس باتوجه‌به آن‌ها بهترین استراتژی را برای تبلیغات انتخاب کنید. اگرچه این کار در ابتدا زمان‌بر به‌نظر می‌رسد، اما سرنخ‌هایی را در اختیارتان قرار می‌دهد که بر موفقیت کمپین تبلیغاتی برندتان اثرگذار است.

در تبلیغات خود حتماً خلاقیت را چاشنی کار کنید و سعی کنید وعده‌های صادقانه به مشتریان خود بدهید؛ زیرا تبلیغ‌های تکراری دیگر به مذاق مخاطبان خوش نمی‌آید و شما برای دیده‌شدن باید چیزی بیشتر از رقبای خود ارائه دهید. بنابراین بهتر است برای پرورش خلاقیت کارمندان راهکارهایی در نظر بگیرید.

نکتۀ بعدی در تبلیغات کسب و کارهای کوچک این است که تا جایی که امکان دارد پیام خود را مختصر و مفید منتقل کنید. پیشنهاد می‌کنیم در تبلیغات، خصوصیات اصلی و مزیت رقابتی برند را واضح و شفاف بیان کنید تا مخاطبان با یک نگاه از پیام برند آگاه شوند. از دیگر نکات مهم در تبلیغات کسب و کارهای کوچک می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • یک لوگو برای برند خود طراحی کنید.
  • از ابزار تبلیغات رایگان استفاده کنید.
  • با افراد صاحب‌نظر در زمینۀ کاری خود مشورت کنید.
  • سایت خود را با ابزار تحلیلی ارزیابی کنید.
  • وب‌سایت خود را برای کاربری با تلفن همراه بهینه‌سازی کنید.

چگونه برای جذب مشتری تبلیغ کنیم

ایجاد استراتژی تبلیغات کسب و کارهای کوچک

ایجاد استراتژی تبلیغات به معنای ایجاد یک برنامۀ بلندمدت منسجم و کاربردی برای افزایش مشتریان و فروش بیشتر است. تدوین استراتژی به شما کمک می‌کند تا اهداف خود را بشناسید و با قدرت و سرعت در مسیر رسیدن به آن‌ها گام بردارید.

برای ایجاد استراتژی بازاریابی کسب و کارهای کوچک در قدم اول، اهداف خود را دوباره مرور کنید. برای کسب و کار نوپای خود اهداف قابل‌اندازه‌گیری در زمان‌های مشخص تعریف کنید. در این مرحله، رؤیاها و آرزوهای خود را کنار بگذارید و روی اهداف قابل‌دسترسی تمرکز کنید.

البته این حرف به این معنی نیست که از اهداف بزرگ خود صرف‌نظر کنید؛ بلکه برای رسیدن به آن‌ها صبور باشید و زمان کافی در نظر بگیرید. همیشه به خاطر داشته باشید که سنگ بزرگ نشانه نزدن است؛ بنابراین با تعریف اهداف کوتاه‌مدت رسیدن به اهداف بلندمدت را برای خود ممکن کنید.

در مرحلۀ بعدی نگاهی به فعالیت‌های اخیر خود بیندازید. نقاط ضعف و قوت کارکنان و کمپین‌های بازاریابی خود را بررسی کرده و سعی کنید با رفع موانع، مسیر پیش روی خود را هموارتر سازید. استفاده از تلفن ابری دفتر شما در ردگیری نتایج تبلیغات شما به ویژه تبلیغات آفلاین، بسیار کمک کننده است. پس از انجام این کارها، به‌سراغ تدوین استراتژی تبلیغات ارزان و آسان بروید و با شناختی که از مخاطبان هدف خود دارید، بهترین استراتژی را برای رسیدن به اهداف تجاری سازمان به کار بگیرید.

پیشنهاد مطالعه: آشنایی با تبلیغات کلیکی گوگل ادز

ایده برای تبلیغات کسب و کارهای کوچک

در این بخش می‌خواهیم چند ایده تبلیغاتی را با شما به اشتراک بگذاریم تا بتوانید از آن‌ها الگوبرداری کنید. استفاده از این ایده‌ها می‌تواند تکانی به کسب و کارتان بدهد و به افزایش مخاطبان برندتان کمک کند.

  • برگزاری مسابقات آنلاین و اهدای جوایز: برگزاری مسابقات راهی جذاب برای حفظ مشتریان سابق و جذب مخاطبان جدید است. در این روش شما می‌توانید به مناسبت‌های مختلف، مسابقه‌های خلاقانه برگزار کنید و با اهدای جوایز نفیس مخاطبان را ترغیب کنید تا شما را به اطرافیان خود نیز معرفی کنند.
  • برگزاری وبینار رایگان: وبینار رایگان و ارائۀ اطلاعات ارزشمند و کاربردی و سپس دعوت مخاطبان به استفاده از خدمات و محصولات برند، یک ایده تبلیغاتی عالی برای افزایش فروش است. در این روش شما نه‌تنها مشتریان خوبی به دست خواهید آورد، بلکه به داده‌های باارزشی نیز دست خواهید یافت.
  • انتشار تجربیات مشتریان وفادار: معمولاً افراد از کنار تبلیغات ساده عبور می‌کنند، اما زمانی‌که مشتریان از محصولات شما دفاع کنند، به آن‌ها اعتماد خواهند کرد؛ بنابراین از مشتریان وفادار خود بخواهید تجربیات خود را با دیگران به اشتراک بگذارند تا تأثیر آن را ببینید.

جمع‌بندی

در این مطلب از اهمیت تبلیغات کسب و کارهای کوچک سخن گفتیم و برخی از روش‌های تبلیغات را با هم مرور کردیم. تبلیغات ابزاری ضروری برای رشد کسب و کارهای نوپا محسوب می‌شود که به افزایش فروش و بازگشت سرمایه کمک می‌کند.

راستی اگر به‌تازگی کسب و کار خود را راه انداخته‌اید و می‌خواهید بدون اجارۀ دفتر و خرید تجهیزات صاحب تلفن ابری و خط تلفن ثابت تهران شوید، حتماً نگاهی به خدمات «دفتر شما» بیندازید. «دفتر شما» به شما کمک می‌کند تا با حداقل هزینه به برند خود اعتبار ببخشید و نظر مشتریان را به خود جلب کنید.